Οικονομία και σταθερή θερμοκρασία Χειμώνα Καλοκαίρι
Αντλίες Θερμότητας

Κρύο και ζέστη σε αρμονία

Κρύο και ζέστη σε αρμονία
Αντλίες Θερμότητας

Η αντλία θερμότητας είναι η ηλεκτρική συσκευή που απορροφά θερμότητα από ένα χώρο ή το περιβάλλον και την μεταφέρει σε κάποιον άλλο.

Ο χώρος από τον οποίο απορροφά τη θερμότητα, ονομάζεται πηγή θερμότητας.

Ειδικότερα η διαδικάσια αυτή γίνεται απορροφώντας θερμότητα από ένα ψυχρό μέρος και απελευθερώνοντας την σε ένα θερμότερο. Η αντλία θερμότητα χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος της εξωτερικής ενέργειας για να επιτύχει τη διεργασία μεταφοράς ενέργειας από την πηγή θερμότητας στην θερμική δεξαμενή.

Μία θερμική αντλία αποτελείται από τέσσερα κύρια μέρη: ένα συμπυκνωτή, μία εκτονωτική βαλβίδα, έναν εξατμιστή και ένα συμπιεστή. Το μέσο μεταφοράς θερμότητας που κυκλοφορεί κατά μήκους των τεσσάρων αυτών μερών ονομάζεται ψυκτικό υγρό (φρέον). Όταν η αντλία θερμότητας χρησιμοποιείται για θέρμανση, χρησιμοποιεί τον ίδιο βασικό ψυκτικό κύκλο που χρησιμοποιείται από ένα κλιματιστικό ή ένα ψυγείο αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση – απελευθερώνοντας θερμότητα σε έναν ορισμένο χώρο.Οι αντλίες θερμότητας γενικώς αντλούν θερμότητα από τον ψυχρότερο εξωτερικό αέρα ή από το έδαφος.

Monoblock και Split

Οι αντλίες θερμότητας διακρίνονται σε monoblock και split.

Οι αντλίες θερμότητας οι οποίες εμπεριέχουν ολόκληρο τον εξοπλισμό τους σε μία μονάδα (χαρακτηρίζονται ως monoblock ή compact) και είναι κατασκευασμένες για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, ώστε να “αντλούν” άμεσα ενέργεια από τον περιβάλλον.

Οι αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου (split),αποτελούνται από δύο μονάδες, το εσωτερικό και το εξωτερικό μηχάνημα. Σε αυτόν τον τύπο αντλίας θερμότητας το ψυκτικό συγκρότημα το οποίο είναι και αυτό που “αντλεί” ενέργεια από τον περιβάλλον (ατμοσφαιρικό αέρα) βρίσκεται στο εξωτερικό μηχάνημα, ενώ το υδραυλικό συγκρότημα όπου είναι και το κομμάτι το οποίο θα συνδεθεί με την υδραυλικές σωληνώσεις θέρμανσης, βρίσκεται στο εσωτερικό μηχάνημα.

Οι εσωτερικές μονάδες μιας αντλίας θερμότητας μπορεί να είναι η ενδοδαπέδια μορφή ψύξης-θερμανσης,τα καλοριφέρ ή τα FCU (fan coil units) που διακρίνονται σε μονάδες τοίχου, δαπέδου ή κρυφού τύπου οροφής.

Αντλίες θερμότητας από την ZALCO

H ZALCO συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αντλιών θερμότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Αναλαμβάνουμε να κάνουμε δωρεάν την μελέτη του χώρου σας και να αναλύσουμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας ή του σπιτιού σας.

Η μεγάλη ποικιλία που διαθέτει η εταιρία μας σε αντλίες θερμότητας μπορούν να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες.

Για σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις, γραφεία, airbnb κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, υπάρχουν οι κατάλληλες αντλίες θερμότητας που θα καλύψουν αποτελεσματικά τον εκάστοτε χώρο.

Μετά την μελέτη οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της ZALCO θα ανάλαβουν να κάνουν μία άρτια κι επαγγελματική εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας στον χώρο σας.

 

 

Εταιρίες που συνεργαζόμαστε